Menü Bezárás

Drága a könyvelő, mit tegyek?

Sajnos sokan találkoznak azzal a problémával, hogy évi 170-500 ezer forint könyvelői díj megterheli a vállalkozói, családi költségvetést. Felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni, ha túl drága a könyvelő.

Egyfelől azt kell látni, hogy a könyvelő személyében általában egy magas szakértelemmel rendelkező szakember. A nagy- és közepes vállalatok esetében ez a szakértelem rengeteg pénzt ér, egy jó könyvelőért kapkodnak a cégvezetők.

drága a könyvelő

Ezért azt kell végiggondolni, hogy a könyvelőd mekkora hozzáadott értéket teremt a vállalkozásodban. A könyvelők is emberek, lehet próbálkozni alkuval, de a tapasztalatom szerint (érthető módon) olyankor már egyszerűbb váltani.

Mi a magamatkonyvelem.hu-nál abban hiszünk, hogy a legtöbb egyéni vállalkozó (de egyértelműen nem az összes) jobban jár, ha saját kezében tartja a könyveléssel, adózással kapcsolatos adminisztrációt. Nemcsak azért, mert ez nagyjából tizedannyiba kerül, hanem azért is, mert így biztosan megérti, az adózási formájának működését, előnyeit és hátrányait.

Hányszor találkoztam olyan vállalkozóval, aki azt sem tudta, hogy miért éri meg neki a KATA! A könyvelője azt mondta neki, ezért úgy adózik. Ez a hozzáállás addig jó, amíg minden könyvelő 100%-osan a szakmája csúcsát adja. Sajnos előfordul, hogy nem ez történik.

Egy pár számlát kibocsátó, szolgáltató, munkavállalóval nem rendelkező egyéni vállalkozó adminisztrációja havonta (a számlakibocsátást is beleszámolva, amit nem csinál meg a könyvelő), nagyjából 1 óra. Ebben benne van az összes éves bevallás, a nyilvántartások vezetése és minden más. Ha valaki ezt az adminisztrációt bevállalja, százezres megtakarítást ér el évente.

Ha neked megéri csökkenteni az adminisztrációs költségedet némi időért cserébe, akkor szeretettel várunk a feliratkozók közt!