Önmagad lejelentése (2258-as havi nyomtatvány) előről - minta

Önmagad lejelentése (2258-as havi nyomtatvány) előről - minta

Ízelítőként szeretnénk Veled megismertetni a 2258-as nyomtatvány kitöltésének a módját. Először elég ijesztőnek és bonyolultnak tűnik, de minél többször tölti ki az ember, annál kevesebb időt vesz el az életéből. Első alkalommal ne ijedj meg, ha akár fél óra is szükséges a beadáshoz, ez az idő hónapról-hónapra csökkeni fog, végül már csak 3 rövidke percet kell ezzel töltened egy hónapban.

De mire is kell neked a 2258-as bevallás? Ezen a nyomtatványon kell az egyéni vállalkozónak a szociális hozzájárulási adó, illetve a társadalombiztosítási adófizetési kötelezettségét bevallani, vagy az előző bevallását javítani. Ezt az adatszolgáltatási kötelezettséget minden tárgyhót követő hónap 12-ig kötelességed bevallani a NAV felé.

 Nézzük meg hogy hogyan is néz ki az előbb említett bevallás!

Az első lap AZONOSÍTÁS részébe a nyomtatvány a személyes adataidat kéri, hogy az ügyintézők be tudják majd azonosítani, hogy a bevallás Hozzád tartozik. Ebben a kockában a következőket kell kitöltened:

  1. Adóazonosító jel
  2. Név
  3. Születési név
  4. Édesanyja születési neve
  5. Születési hely
  6. Születési idő
  7. Székhely/telephely

A következő (C jelű) blokkban a bevallási időszakot (8. pont) kell megadni, vagyis annak a hónapnak a kezdő és záró dátumát, amire vonatkozóan a bevallást benyújtod.

Ebben a blokkban kötelező kitöltened a bevallás gyakoriságát (9. pont), ide jellemzően H-t kell beírnod, amivel jelzed, hogy a bevallásaidat havonta nyújtod be.

Az első oldal utolsó szegmensébe be kell X-elni, hogy egyéni vállalkozóként adjuk be a bevallásunkat (10. pont), valamint a TAJ számot is be kell írnunk a lap aljára (11. pont).

 
 

Ahhoz, hogy a nyomtatványt késznek tekintsük még ki kell tölteni 2258-01-01 számú lapot, azonban ebben a bejegyzésben ez nem kerül bemutatásra. Amennyiben megtetszett a szolgáltatás, válaszd ki a neked megfelelő csomagot.

Köszönöm szépen a figyelmed!

Vissza a blogba